سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شنبه 28 بهمن 91

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)
هنر بزرگِ بزرگان و پیشکسوتان حوزه و ازجمله، نهادِ کهن و ریشه‌دار جامعه مدرسین، در آن است که از این سرمایه گرانقدر، بیشترین بهره‌مندی را نصیب جریان دینی و انقلابی در این میهن خدایی کند.(26/11/91)


دومین سالگرد قیام مردم بحرین
   مردم بحرین در دومین سالگرد قیام عمومی علیه حکومت مستبد آل‌خلیفه، دو شهید دیگر تقدیم کردند. اواخر بهمن‌ماه سال 1389 بود که مردم به‌ستوه آمده از تبعیض و استبداد رژیم آل‌خلیفه و با تأثیرپذیری از جریان به حرکت درآمده بیداری اسلامی، قیام کردند و به مبارزه علنی با حکومت بحرین پرداختند. در دو سال گذشته، به موازات اعتراضات مردمی، سرکوب، بازداشت و شکنجه مزدوران آل‌خلیفه نیز ادامه داشت. حضور نظامیان آل‌سعود در بحرین برای ایجاد رعب و وحشت در بین معترضان و حمایت از آل‌خلیفه نیز نتوانست مردم را از ادامه اعتراضات بازدارد. پنج‌شنبه هفته گذشته که با دومین سالگرد خیزش عمومی مردم بحرین مصادف بود، معترضان با اعلام از پیش و حضور ده‌ها هزار نفری در نقاط مختلف بحرین، از جمله منامه، پایتخت، نشان دادند که گذر زمان نتوانسته اراده آن‌ها را سست کند و آن‌ها مصمم‌تر از پیش، خواسته‌های بحقشان را دنبال می‌کنند. دومین دور مذاکرات برخی از گروه‌های معارض بحرینی با نمایندگان حکومت نیز که در آستانه دومین سالگرد قیام مردم بحرین، آغاز شد و به سبب زیاده‌خواهی حکومت و نادیده گرفتن درخواست مخالفان، ظاهراً به نتیجه نرسید، نتوانست مانع از گسترده‌شدن اعتراض‌ها شود. دو شهید دومین سالگرد قیام مردم بحرین نیز بیانگر آن است که آن‌ها آگاهانه و با اتکا به توان خود، به اعتراضات ادامه می‌دهند و قصد دارند تا رسیدن به اهدافشان از پای نایستند. وجه تمایز قیام مردم بحرین در مقایسه با قیام‌های مشابه سال‌های اخیر، غربت و مظلومیت آن است که با هم‌دستی استکبار غربی و خفت عربی ایجاد شده است؛ اما با تمام این احوال نتوانسته‌اند مانع از رسیدن صدای مظلومیت آن‌ها به جهان شوند و همچنین نتوانسته‌اند روحیه انقلابی و دینی این مردم را تضعیف کنند؛ ولی در عوض، آن‌ها با رساترین کلام، خباثت جنایت‌پیشگان آل‌خلیفه و حامیان آن‌ها را به جهانیان نشان دادند.
دیپلماسی در برابر ایران گزینه‌ مطلوب آمریکا
   گروه ترجمه
- پایگاه اینترنتی آسیاتایمز 15 فوریه 2013 (27 بهمن) به چشم‌انداز گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی پرداخت و نوشت: باوجود توافق ایران و گروه 1+5 برای از سرگیری گفت‌و‌گوها در قزاقستان، ناظران به نتیجه آن، خوش‌بین نیستند. سخنان اخیر رهبر ایران در مورد گفت‌و‌گوی مستقیم با آمریکا و رد این پیشنهاد سبب شد امید چندانی برای موفقیت گفت‌و‌گوهای هسته‌ای باقی نماند. پیش از آن، وزیر خارجه ایران از پیشنهاد گفت‌و‌گوی مستقیم با آمریکا استقبال کرده بود. رهبر ایران در سخنرانی خود برای افسران نیروی هوایی گفته بود «لحن تهدیدآمیزی که در مورد وجود تمام گزینه‌ها روی میز وجود دارد... چیزی را حل نمی‌کند.» در واقع، این موضع‌‌گیری آیت‌الله خامنه‌ای نشان می‌دهد که تحقق گفت‌و‌گوهای مستقیم میان ایران و آمریکا پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری در ماه ژوئن نامحتمل است.
   در ادامه مقاله آمده است: مطابق گفته مقامات آمریکایی، در صورتی که ایران گام‌های قطعی برای رفع نگرانی‌های غرب بردارد، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران لغو خواهد شد، تأمین سوخت هسته‌ای برای رآکتور تحقیقاتی تهران تضمین خواهد شد، خدمات به ناوگان هوایی غیرنظامی ایران ارائه خواهد شد و سایر تحریم‌های هدفمند از جمله تحریم‌های بانکی لغو خواهد شد. در واقع، لغو تدریجی تحریم‌ها علیه ایران تنها پس از رفع کامل و قابل تأیید نگرانی‌های هسته‌ای صورت خواهد گرفت.
   در پایان مقاله آمده است: با وجود این، مقامات آمریکایی می‌گویند تا زمانی که چنین توافقی صورت بگیرد، آمریکا متعهد به افزایش فشار است... دولت آمریکا متعهد به راهبرد جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای از طریق ابزارهای نظامی در صورت لزوم است. در تحلیل نتایج نظرسنجی مؤسسه گالوپ در مورد نظرسنجی هسته‌ای از مردم ایران (تأکید 63 درصد از ایرانی‌ها بر تداوم برنامه هسته‌ای) آمده است: «این نتایج ممکن است نشان دهد که تحریم‌ها به‌تنهایی تأثیر مورد نظر برای ترغیب مردم و رهبران ایران به تغییر موضع در مورد برنامه هسته‌ای را در پی نخواهد داشت.» با وجود این، اعتبار این نظرسنجی توسط برخی از کارشناسان ایران زیر سؤال رفته و گفته‌اند ممکن است شرایط امنیتی حاکم از سوی رژیم، بر آزادی بیان شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی تأثیر منفی گذاشته و آن‌ها نتوانسته‌اند مطابق میل خود اظهار نظر کنند. در پرتو تحولات اخیر (از جمله رد پیشنهاد گفت‌و‌گوی مستقیم با ایران توسط رهبر ایران و نیز نصب سانتریفیوژهای جدید در نطنز) جنگ‌طلبان بر تشدید تحریم‌ها و حرکت به سوی توسل به زور تأکید می‌کنند. در واقع، احتمالاً در نشست سالانه آیپک (لابی قدرتمند اسرائیل در آمریکا) که ماه آینده برگزار می‌شود نیز بر تشدید تحریم‌ها و جنگ تأکید خواهد شد. با وجود این، این باور فزاینده در میان نخبگان سیاست خارجی آمریکا وجود دارد که تحریم‌های فزاینده و تهدید به جنگ، احتمالاً کارساز نخواهد بود و آمریکا برای رسیدن به توافق باید در کاهش تحریم‌ها گام بلندتری بردارد. بروس ریدل، تحلیل‌گر ارشد سابق سازمان سیا، می‌گوید: «در نهایت، از نظر عملی، جنگ بسیار پرهزینه، غیرقابل پیش‌بینی و خطرناک است.»
   اخبار و تحلیل‌ها: پاسخ منفی امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) به پیشنهاد آمریکایی‌ها برای مذاکره و راهپیمایی عظیم و باشکوه مردم ایران در 22 بهمن، طرح‌های کلان استکبار علیه ایران و نیز برنامه‌ای را که برای گفت‌وگوی آتی 1+5 با ایران طراحی کردند، با چالش جدی مواجه کرد. به هم ریخته شدن نظام طراحی‌شده آن‌ها برای مقابله با ایران در مرحله جدید، آنچنان غیرمنتظره بود که به زیر سؤال بردن نظرسنجی معتبر مؤسسه گالوپ روی آورده‌اند. استکبار پذیرفته که در رویارویی مستقیم با ایران، دچار ضعف‌های اساسی است.
   
دیپلمات سابق انگلیس از پشت پرده آقازاده معروف می‌گوید!
  با افشای اظهارات یکی از دیپلمات‌های باسابقه دولت انگلیس در مصاحبه با مستندسازان بی‌بی‌سی که به‌تازگی دستگیر شده‌اند،‌ ابعاد جدیدی از فعالیت‌های براندازانه «آقازاده معروف» آشکار شد. این دیپلمات‌ باسابقه در گفت‌وگو با مستندسازان درباره مستندی که با همکاری عوامل روزنامه‌های زنجیره‌ای و به سفارش شبکه دولتی بی‌بی‌سی در حال تهیه بود، گفته است: «دوستان ما از حدود 20 سال پیش با «آقازاده» و علایق و نیز برخی نقطه نظرات او درباره ساختار نظام و رهبری جمهوری اسلامی ایران آشنا بوده‌اند.» بنا بر این گزارش، این دیپلمات کارکشته رژیم سلطنتی انگلیس اضافه کرد که «اولین بار در سال 1996 یا 97 بود که از جفری جیمز (کاردار وقت انگلیس در ایران) شنیدیم که «آقازاده» مذکور را بسیار مستعد ارتباط با ما ارزیابی می‌کرد.» وی از قول کاردار وقت انگلیس در ایران افزود: «در ملاقاتی که با وی داشتم، دریافتم که او به‌شدت علاقه‌مند به زندگی در لندن است. او حتی گفته بود که به‌تازگی مادر و خواهرش سفری به لندن داشتند و از آن شهر بسیار خوششان آمده است.» جفری جیمز همچنین به روابط «آقازاده» با شرکت بریتیش‌پترولیوم (B.P) اشاره کرد و گفت که وی به ضرورت تقویت این رابطه تأکید داشت.
  کاردار وقت انگلیس درباره دیدگاه‌های سیاسی این آقازاده گفته بود: «آقازاده معروف هیچ امیدی به شکل‌گیری گروه‌ها و احزاب سیاسی در ایران نداشت... من به او گفتم در سیستم شما – جمهوری اسلامی – فقط یک نفر قدرت دارد و این با روح دموکراسی‌های غربی نمی‌خواند. وی بلافاصله حرفم را قبول کرد و گفت که به همین دلیل ما به دنبال راه‌حل هستیم.»
آن‌طور که از اظهارات این دیپلمات انگلیسی برمی‌آید، ملاقات «آقازاده معروف» با کاردار وقت انگلیس، پیش از کاندیداتوری سیدمحمد خاتمی برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1376 صورت گرفته است.
کارگردانان فتنه جدید
    جریان فتنه همچنان به‌دنبال راهی برای بیدار کردن فتنه سبز در داخل کشور می‌گردد. این جریان که از تلاش مذبوحانه چندی پیش خود در سالگرد 25 بهمن و حصر خانگی سران فتنه (موسوی و کروبی) طرفی نبسته است، در جدیدترین تحرک توهم‌آمیز خود به‌دنبال سوءاستفاده از مشکلات اقتصادی کشور و تهییج کارگران برای اعتراض است. فتنه جدید که با کارگردانی مشترک منافقین، سلطنت‌طلبان و برخی اصلاح‌طلبان داخلی کلید خورده است، با صدور چند بیانیه بی‌محتوا و بی‌ارزش، از کارگران و حقوق‌بگیران خواسته است در روز شنبه 28 بهمن(امروز) دست به اعتراض و اعتصاب بزنند! خبرهای رسیده حاکی از نفوذ عوامل گروهک تروریستی منافقین در بین برخی افراد ساده‌لوح و تشویق آنان برای حضور در این به‌اصطلاح اعتصاب و اعتراض است. البته آنچه مشخص است و جهانیان به‌عینه در حماسه تاریخی 22 بهمن امسال مشاهده کردند، عدم اعتنای ملت بزرگ ایران به تحریم‌های ددمنشانه دشمنان و مشکلات اقتصادی کشور بود.
   گفتنی است در آخرین برنامه جریان فتنه برای 25 بهمن و پس از آنکه مانند همیشه، دعوت‌نامه‌های گروهک‌های مختلف ضدانقلاب (اعم از داخلی و بیرونی) با بی‌اعتنایی مردم همراه شد، برخی از عوامل فتنه مانند دختران موسوی و اردشیر امیرارجمند در مصاحبه‌هایی نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و به طرفداران خود، نسبت‌های جالبی مانند زبان‌نفهم و بی‌لیاقت دادند!

 اخبار کوتاه     
   *  مرکزی به نام «مؤسسه مطالعاتی سیاسی اقتصادی پرسش» راه‌اندازی شده که عناصری چون مصطفی ملکیان، محمود سریع‌القلم، محمدرضا تاجیک، داود فیرحی، مراد فرهادپور، خشایار دیهیمی و جواد طباطبایی در آن تدریس می‌کنند. گفته می‌شود این مؤسسه وظیفه تربیت کادر فکری برای جریان اصلاحات را به‌عهده دارد. برخی مقالاتی را که این روزها در نشریات جریان تجدیدنظرطلب منتشر می‌شود، این مؤسسه تهیه و تدوین کرده است.
   *  سایت دویچه‌وله آلمان نوشت: «شیرین عبادی حمله به اعضای مجاهدین (منافقین) در کمپ لیبرتی عراق را محکوم کرد.» این سایت در ادامه به نقل از وب‌سایت «کانون مدافعان حقوق بشر» که عبادی یکی از بنیان‌گذاران آن است، با اعلام این خبر به نقل از وی نوشت: «اقدامات یک سازمان در گذشته نمی‌تواند مجوز یورش به پناه‌جویان غیرمسلح باشد.»! این در حالی است که بسیاری از پدران و مادران داغدار جنایات منافقین، خواستار بازگرداندن و محاکمه و مجازات آنان هستند، این عجوزه فتنه‌گر از حامیان تابلودار بهائیان و سلطنت‌طلب‌ها و منافقین است.   
   *  هاشمی رفسنجانی در جلسه‌ای، با نامزدی محمد خاتمی مخالفت کرده و گفته است: «من به اصلاح‌طلبان اعتماد ندارم. اگر خاتمی بیاید، یعنی تکرار سال‌های گذشته و ظهور جریان‌هایی چون حزب]منحله[ مشارکت که برای کشور معضل درست می‌کنند. بازگشت افراطیون به قدرت نه به سود مردم است و نه نظام.»
   *  بر اساس اطلاعات موثق، حلقه انحرافی قصد دارد از اواسط اسفندماه همایش‌هایی را تحت عنوان همایش ایرانیان خارج از کشور، در کشورهای ترکیه، امارات، سوئد، هلند، چین، ترکیه و آلمان با اهداف انتخاباتی آغاز کند و به‌صورت سریالی ادامه دهد. گفتنی است برای برگزاری هریک از این جلسات، به‌صورت میانگین 50 هزار یورو هزینه در نظر گرفته شده است.